Dunaharasztiról pár szóban

Dunaharaszti Pest megyében, Budapesttől délre és a Dunától keletre, több mint félezer négyzetkilométer nagyságú „városüres” térségben fekszik. Dunaharaszti egy több mint félezer négyzetkilométeres – a Kis-Duna és az 50-es fő közlekedési út közti- kistérség központja. Ezen térségében, melynek „minden útja Dunaharasztiba vezet”, összesen 11 település található 56000 lakossal. Még mielőtt a kulcsrakész lakóparkokról, a lakókertekről, az épülő új lakásokról / házakról, új építésű ingatlanokról írnék, engedje meg hogy, pár dolgot kiemeljek Dunaharasztiról,Budapest aglomeráció egyik legnépszerübb településéről.

Társadalmi élet

nagyon gazdag. Több mint 30 különböző célú egyesület és alapítvány működik a városban, a sportegyesületek és szakosztályok száma is húszon felül van. A történelmi egyházak mellett megjelentek a településen új felekezetek is. A településen 9 templom, illetve imaterem van.

Kulturális élet

A helyi szervezetek közül a Polgári Kör,a Művelődési Ház, a Zeneiskola, a Német Kisebbségi Önkormányzat és az egyházak hagyományosan kulturális és nemzetiségi napokat rendeznek. Rendszeresek a művészeti kiállítások, zenei rendezvények, szellemi fórumok, irodalmi összejövetelek.

Gazdaság

Előrevivője a rendkívül gyors gazdaságfejlődés.Munkahelyeinek száma 8 év alatt megháromszorozódott. Egykor a dolgozók kétharmada ingázni kényszerült, ma már több a dunaharaszti munkahely, mint a helybeli munkavállaló.

A fejlődés motorja

Hogy az M0-s körgyuru megépülése nyomán – a budaörsi közúti csomóponthoz hasonlóan – az ország egyik legfontosabb közúti tranzit-központjává vált.Térségi szerepe szempontjából döntő, hogy naponta 176 vonat-, autóbusz- és HÉV-járat pár köti össze a fővárossal és vonzáskörzete többi településével.

Iskolaközpont

Részben a múltból örökölten iskolaközpont is. Különbözo jellegű iskolái sok településrol fogadnak tanulókat. Három általános iskolája mellett 4 és 6 évfolyamos – “UNESCO”-kapcsolatokat is ápoló – gimnáziuma és országos beiskolázású szakközépiskolája van, ahol felnőtt oktatás is folyik.Üdülő település: Dunaharaszti üdülotelepülés is. A szezonális belföldi és külföldi üdülők száma 2500-3000. Nemcsak a Kis-Duna és a Duna-Tisza csatorna mellett,de a tiszta vizű bányatavak körül is üdülő centrumok épültek ki.Arculatán is érződik, hogy üdülőhelyként emelkedett ki a falusi települések sorából.Magas épület kevés akad, de a lakóházak 90%-a virágos, elő kertes. Sok az új építésű ingatlan, sok lakóház, lakás, lakópark épül. Ma már lakóparkok, új építésű lakások, új ingatlanok szinesítik a település számos pontját

Infrastruktúra

Az infrastruktúra kiépítettsége a térségi átlagnál jóval magasabb. A villany-, víz-, gáz- és telefonhálózat teljesen kész. A csatornázás kiépítése befejeződött. A szilárd utak aránya megközelítőleg 60%, a csapadékvíz-elvezető rendszert is most építik ki.A fentiekbol talán látszik, hogy családosoknak érdemes itt jövőt tervezni, házat vagylakást venni, esetleg egy szép lakókertet megnézni. Cégünk nem csupán új építésű kulcsrakész lakások / ingatlanok forgalmazásában segíthet Önnek, hanem megadja a lehetoséget hogy egy kultúrált társasház lakójaként, 3 szobás, amerikai konyhás,zöldövezeti tégla építésű ingatlanban kezdhessen új életet családjával. Itt minden jelen van ami egy családnak kellhet, csönd és nyugalom, zöldövezet, összkomfortos tégla építésű amerikai konyhás lakások és házak, kerttel, kulcsrakészen.A Dunaharaszti Liget lakópark szeretettel várja Önt és családját kulcsrakészlaksokkal – ha csak érdeklődni szeretne, akkor is.

Kisszótár

Dunaharaszti város, így azt nagy betűvel írjuk, de a lakóparkot kicsivel,de nem lakopark, vagy lako park, egybe írjuk így: lakópark. Az agglomeráció nem aglomerácio, vagy aglomeráció és a kulcsra kész is egyben íródik így: kulcsrakész.Egy lakás lehet használt vagy új építésű, de semmiképp sem újepitesű, uj epitesu,vagy új építésu. Helyesen egy új lakás: újépítésű. A zöldövezeti nem zöld övezeti vagy zolt ovezeti, és a lakó övezetet is egybe írjuk így: lakóövezet. Tehát ha új lakáskeresünk Dunaharasztiban egy szép lakóparkban, és azt szeretnénk az Internetenmegtalálni, akkor azt érdemes helyesen a keresőbe be gépelni így: Dunaharasztiban zöldövezeti újépítésu lakóparki lakás / új lakás kulcsrakész agglomeráció. Továbbikellemes nézelődést!